Van Tol

Uit etiwiki
Versie door Rudi Bakker (overleg | bijdragen) op 11 nov 2015 om 17:38 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Groothandel Van Tol opgericht in 1951 in Bodegraven, is gespecialiseerd in levering aan kleinschalige winkels. Vanaf de jaren 1970 blijkt de rijdende winkel een s...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Groothandel Van Tol opgericht in 1951 in Bodegraven, is gespecialiseerd in levering aan kleinschalige winkels.

Vanaf de jaren 1970 blijkt de rijdende winkel een succes. De bezorging aan huis van dagelijks benodigde producten nam een hoge vlucht. Van Tol leverde aan de wagens van EMHA (van Melk Handel??). Echter, in de loop van de jaren 1980 veranderde het gedrag van de klanten. Zij wilden liever hun inkopen doen in supermarkten met hun brede assortiment. De rijdende winkeliers dreigden het loodje te leggen en de naam EMHA verdween van de wagens. Vanaf 2012 neemt van Tol het werk van branchevereniging SAM (Samenwerkende Ambulante Melkhandel) over. Hierdoor bedienen ze bijna alle resterende rijdende winkels onder de formule Springers & Partners.

Naast de rijdende winkels levert Van Tol ook aan de supermarktformules Dagwinkel en Troefmarkt en aan zelfstandige buurtwinkels.

Het EMHA Pilsener en Gildehoeve Bier werden door Oranjeboom gebrouwen.