EMHA
EMHA is volgens mij van Van Tol in Bodegraven. Maakt ook Wicki
http://www.vantolretail.nl/nl/
1995: Elfhonderd van de 2000 melkhandelaren werken met vier grossiers samen in de SRV, een soort vrijwillig filiaalbedrijf, dat is te vergelijken met de relatie die groothandel Schuitema heeft met de zelfstandige C1000-winkeliers. Een kleiner aantal rijdende winkels (S+K) heeft een band met groothandel Karsten en op dezelfde manier werken de EMHA-rijdende winkels. De melkslijters werken doorgaans zonder samenwerkingsverband; ze krijgen hun zuivel regelrecht geleverd door concerns als Campina-Melkunie en kopen hun kruidenierswaren zonder enige verplichting in bij levensmiddelengrossiers.
1999: Na de opkomst in het begin van de jaren zeventig bleek de rijdende winkel succesvol. De bezorging aan huis van dagelijks benodigde producten nam een hoge vlucht. In de loop van de jaren veranderde het gedrag van de klanten. Zij wilden in toenemende mate hun inkopen doen op plaatsen waar een breed en diep assortiment aanwezig is. Supermarkten voorzien in die behoefte. Zij zijn de hele dag bereikbaar en hebben alles onder één dak. De rijdende winkeliers dreigden het loodje te leggen. Vijftien jaar terug reden er 3500 wagens over straat. Nu nog 1800. Vanuit de sector kwam dan ook de vraag om een heroriëntatie.
In 1965 begon Marie naast het huis aan de Burgermeester van de Boschlaan haar winkel. Eerst zuivel, maar in de loop der jaren werd het een kruidenierswinkel en het was het sociaal middelpunt van de buurt. Even een praatje tijdens de dagelijkse boodschappen en je was weer helemaal op de hoogte. Eind jaren zestig stopten steeds meer collega’s met het venten van de zuivel. Maar Piet niet. Het was tijd voor de eerste rijdende winkel. Met EMHA op de wagen reed ‘P.S. Gorter en Zn.’ door Leersum en later ook in Maarsbergen, Amerongen en Doorn. Het assortiment was inmiddels flink toegenomen, het was gewoon een rijdende supermarkt.
Het EMHA Pilsener werd door Oranjeboom gebrouwen.