Thermo-ton

Uit etiwiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

De thermo-ton was een bolvormige thermoskan met een inhoud van 3 liter, bedoeld om bij de bierhandelaar gekoeld bier thuis te consumeren.

De kan werd in 1937 door Heineken op de markt gebracht en is waarschijnlijk voor korte tijd alleen in Den Haag verkrijgbaar geweest.

De tekst van de advertentie luidde

Heineken heeft zich het alleenrecht verzekerd van de laatste vinding op het gebied van bier-distributie: DE THERMO-TON. Dit aantrekkelijke tonnetje is op speciale wijze samengesteld en bezit daardoor de eigenschap den inhoud, die vóór de aflevering kosteloos wordt gekoeld, urenlang op de juiste temperatuur te houden. Het bier, dat U schenkt, heeft den smaak en de kwaliteiten van getapt bier-. Bovendien is deze 3-liter ton niet duurder dan eenzelfde kwantum flesschenbier. Heineken biedt U het beste bier, bestel dus een Thermo-ton bij 't filiaal van Heineken's Bierbrouwerij, Stamkartstraat 10, Den Haag (tel. 117447). Bestellingen worden tot 5 uur 's middags aangenomen en worden U gratis thuisbezorgd, terwijl de leege ton den volgenden dag wordt afgehaald. Pilsener f 1.25. Statiegeld f 0.75