Schuttersbier

Uit etiwiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Advertentie van Schuttersbier

Schuttersbier werd begin januari 1987 geïntroduceerd als een huismerk van de inkoopverenigingen Intergro en Superunie. Schuttersbier was ten tijde van die introductie verkrijgbaar bij 332 supermarkten Dit waren Bloemhof, Centrum, Dreize, Em-Té, Frits Evens Pick Pack Supermarkten, Grosmarkt, Heto, Hoogvliet, Gebr. de Jong, Komart, Konmar, Jan Linders, J.B. Markt, Nettorama, Nieuwe Weme, Poiesz supermarkt, Primarkt/Witte Boerderij, Sanders, Den Toom Koopcentrum Kralingen, VDM Voordeelmarkt, Vezo, Vomar, VS Markt, Weltevreden, Van 't Westende en W.P.

Schuttersbier was verkrijgbaar in statiegeldflessen van 30cl en 50cl, monoflessen

Heineken

Heineken was van mening dat de hele uitmonstering van Schutters wel erg veel leek op de kratten en etiketten van Heineken. Heineken wilde een verkoopverbod van Schutters en liet de rechter beslissen. Op 24 juni 1987 volgde een uitspraak. De rechter was van mening dat de producten qua uiterlijk wel op elkaar leken maar dat het voor de consument niet dermate op elkaar leek dat verwisseling mogelijk was.

In een paginagrote advertentie in enkele landelijke dagbladen werd deze uitspraak wereldkundig gemaakt. Met het 'Is het niet heerlijk dat 't nu zo helder is' in de advertentie werd nog even een vette knipoog naar het 'Heerlijk Helder Heineken' van Heineken gegeven.

Light, Speciaal en Bok

In april 1988 werd het Schuttersbier assortiment uitgebreid met een 'Light' bier. Ook was er in de herfst een bokbier. Later kwam daar nog een 'Free' alcohol vrij bij, dat bij Bavaria in Lieshout werd vervaardgd.