Beertender

Uit etiwiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
BeerTender model B65

De BeerTender is ontwikkeld door Heineken in samenwerking met het Duitse elektronicabedrijf Krups. Aanvankelijk werkte Heineken samen met Philips aan de ontwikkeling van het apparaat, maar dit bedrijf stapte nog voor de introductie van de thuistap uit het project. De BeerTender werd reeds een ruim half jaar voor de Nederlandse introductie op de Zwitserse en Italiaanse markt verkocht door het Italiaanse Saeco onder de naam 'Saeco Beertender'.

De BeerTender werkt op 230 volt en moet worden gevuld met vaatjes van 4 liter. Verschillende andere biermerken van het Heineken-concern zijn tegenwoordig in BeerTender-fustjes verkrijgbaar, zoals Brand, Wieckse Witte en Amstel. Begin 2006 werden twee nieuwe merken aan het beertender assortiment toegevoegd: Murphy's en Affligem. Beide zijn inmiddels ook weer van het toneel verdwenen.

Het BeerTender-systeem was een gesloten systeem, alleen producten van het Heineken concern waren voor de BeerTender vaatjes verkrijgbaar.

Krups stopte in 2012 met het produceren van de BeerTender. De vaatjes werden daarna al snel slechter verkrijgbaar. Heineken kwam in 2014 met een nieuwe thuistap, 'The Sub' om de Beertender te vervangen.

Speciale edities

Ter gelegenheid van speciale gebeurtenissen werden er speciale versies op de markt gebracht. Zo was er een oranje versie vanwege het wereldkampioenschap voetbal 2006 in Duitsland.